Echo Glen Children's Center

washington state dshs

The project emphasized preservation with an emphasis on energy-efficiency improvements and aesthetic improvements. Built in 1967, the building had not had a renovation since.

Scope included: replace windows and doors in the dining hall for energy efficiency; repair concrete steps leading to entrance to remove hazardous conditions; provide acoustic treatment to control excessive sound levels; provide a complete interior refurbishing and modernization of finishes that are more maintenance friendly and conducive to treatment programs; upgrade lighting in the seating and serving areas to improve energy efficiency; replace failing door hardware with functional hardware to restore life-cycle; replace existing rooftop exhaust fan and provide new cooling coils to improve energy efficiency and code required work environment; provide code required adequate ventilation in kitchen area

Type: Government (State)                                 Client: Washington State DSHS

Location: Snoqualmie, WA                                Project Lead: Richard Murakami
 

News / Press: