Type: Higher Education                                     Client: The Evergreen State College

Location: Olympia, WA                                      Project Lead: Alexander Clark
 

News / Press:

CRC Entry Court Amphitheater

the evergreen state college

The Evergreen State College hired Rolluda Architects to develop ideas for an under-used, difficult to maintain grassy bowl at the entry court to the College Recreation Center (CRC). The final design transforms the bowl into amphitheater seating for college gatherings such as movies, equipment demonstration, and music and theater performances.

Outdoor seating consists of pervious concrete tiers with concrete stem walls and footings, concrete steps, and Ipe wood benches. The existing accessible ramp was removed and a new inclined walkway constructed to meet accessibility standards.

The grass areas were re-graded to a 20% slope to facilitate maintenance. Design and reconfiguration of the irrigation system was necessary for new below-grade drainage.

     “The amphitheater has been widely used as a casual space these
      past couple weeks. This week, we’ve seen entire classes move
     out into the space to use it…I held a meeting there yesterday. This
     truly was a good move. Great project!

           —Andrew Beattie, Assistant Director for Operations at TESC